Trist besked från Monaco

Efter några veckors spekulationer är det nu officiellt – det blir ingen ”Riviera Classic” den 12 mars mellan Ventimiglia och Monaco utan jag får nöja mig med att springa ett 10 kilometerslopp inne i Monaco.

För ett par veckor sedan bestämde arrangörerna att inte ta mot fler anmälningar förrän man löst vissa säkerhetsaspekter. Trodde först att det hade med gränspassagen att göra, eftersom säkerheten har skärpts i flera omgångar efter olika terrordåd, inte minst det i Nice på nationaldagen. Loppet startar ju på italienska sidan, i Ventimiglia, och går igenom Frankrike till målet i Monaco efter 23.8 kilometer härlig löpning och två långa, långa backar…

För en stund sedan kom beskedet: det blir inget lopp och det verkar som att det faktiskt inte bara har med gränsen att göra: ”The course goes through the Italian border, French towns Menton and Roquebrune Cap Martin; would require for safety reasons in the actuel context too many police officers than the conscription can provide”.

Detta innebär, i klartext, att de 1 500 anmälda löparna får välja på pengarna tillbaka eller att springa 10 km i Monaco samma dag – och då väljer jag förstås det senare. Förvisso känns det lite fjuttigt att åka utomlands för att ”bara” springa 10 km, samtidigt måste jag erkänna att ur träningssynpunkt är bättre att planera för en mil och sedan trappa upp träningen inför Göteborgsvarvet i maj. Det ska också bli kul att få springa en annan bana – även om den till vissa delar går genom tunnlar och det är ju inte det kuligaste. Oavsett hoppas jag på en skön utflykt till Rivieran i mars, tillsammans med min pappa som får agera hejaklack.

Hoppas också, för alla löpintresserades skull, att det ges en ny chans nästa år. Loppet bjuder på en vacker och trevlig sträckning med fin utsikt och det var också ett bra arrangemang. Hoppas milen blir en lika trevlig upplevelse.

Rapport och bilder från Classique des Riviera 2016 hittar du HÄR

RunTobyRun!

2 kommentarer

  • Christina Sedwall26 januari, 2017 kl. 22:54
  • Svara

  Verkligen trist. Undras hur många som kommer att avstå. Inför Göteborsvarvet kan det vara läge att träna, om det är möjligt, att springa i trängsel. Det var trångt också för oss som förra året stod som publik längs Avenyn.
  Christina

  1. Ja, där lär vara rätt trångt i början (som på alla stora lopp där man måste hålla koll på fötterna). Men svårt att träna på såvida jag inte lyckas bjuda in 20000 andra löpare till intervallerna på tisdag 🙂

   Det är en mäktig känsla att vara en i flocken när tusentals löpare sticket iväg samtidigt. Och en skarp kontrast till mysiga bylopp med bara 100 på startlinjen (som, förutom mysighetsfaktor även innebär större chans att snabbt hitta sitt eget tempo utan att bli störd av löpare som går ut i snabbare tempo).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nitton − sju =