Oövervinnerlig

Visst är den härlig, känslan när träningen flyter på, månad efter månad och du rent av överträffar dina träningsmål. När det känns som att inget kan stoppa dig, att du är oövervinnerlig. Det finns bara ett problem…

…och det är att vi förr eller senare kommer fram till det brutala uppvaknandet, när illusionen spricker och drömmarna krossas mot asfalten. Det kan vara en hal fläck som ställer till det, en sträckning eller en förkylning. Och så en till. Hastigt och olustigt har det gått både en och två månader där träningsdagboken inte fylls på med något annat än svarta hål.

Jag vet hur det känns – har åkt på årets tredje förkylning och kan inte göra så mycket annat än att leva på hoppet, att snuvan ska försvinna med snytpappret i toaletten och att jag ska kunna köra igång igen. Begär egentligen inget annat….

Jag inser nu vilken tur jag hade som kunde springa milen i Monaco efter tre veckors förkylning. Men sedan dröjde det inte många dagar innan både jag och ressällskapet (pappa) började snörvla. Plus att jag kom hem till en snörvlig och hostig dotter, så det var ju bara en tidsfråga innan det var kört igen…

Hursomhelst, det är två månader till Göteborgsvarvet så det är ingen anledning till panik. Det är bara det at jag längtar efter att få komma ut på ett riktigt vårskönt långpass… Och allra helst i skogen…

RunTobyRun!

2 kommentarer

  • Christina Sedwall26 mars, 2017 kl. 14:23
  • Svara

  Men så bra att du i alla fall är ingång med bloggen. Det kan annars vara lätt att tro att du givit upp helt eller att du av någon obegriplig anledning inte vill blogga mer. Inser att det inte är så kul att skriva förkylt gång på gång men du kan väl ändå hålla oss läsare vid liv genom att bara skriva Hej på er, jag skriver mer när jag är igång igen eller något liknande. Själva skrivandet har väl aldrig varit något problem? Vi är ju några stycken som följt dig under många år i andra skrivna sammanhang. Vi vet att du kan! Lika säkra är vi på att du kommer att kunna trängas med de 60 000 andra som också fått för sig att det är kul att trängas i en massa kilometrar.
  Christina

  1. Tack!

   Ja, det lär bli trångt i Gbg, i alla fall i början av loppet. Hoppas ha kommit i form tills dess.

   Har i alla fall gått 31 km denna veckan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

17 + tjugo =