Träningsvärk de luxe

Det känns rejält i kroppen idag… Gårdagens trailrunda på Österlen var inte bara årets längsta tränigspass, hittills, utan också det överlägset jobbigaste så egentligen är det inte särskilt konstigt att jag har träningsvärk de luxe just idag.

Jag kan dock glädja mig åt åt att hälsenan inte verkar må sämre än någon annan del av benen och det är ju förstås skönt med tanke på framtiden. Jag gläds också åt att jag valde att springa min runda just igår och inte idag, när regnet vräker ner och det är allmänt busväder ute. Har tittat på de filmer som Österlen Spring Trail lagt ut på facebook under förmiddagen och det ser ju minst sagt blött ut. Håller tummarna för alla tappra kämpar och att ingen ska tappa fotfästet i någon av branterna – uppför eller nerför – och rasa ner i ån.

Gårdagens övning var ju inget riktigt lopp utan i första hand tänkt som en vandring – även om jag tog mig friheten att jogga runt – och således fick vi inga medaljer för vår insats, men väl ett trevligt tygmärke med en räv på. Några rävar såg jag inte i naturen, däremot hjortar, fasaner, tre hägrar och en massa rovfåglar (glador?) på vägen till och från Christinehof. Och så ett gäng hästar och kossor förstås och några hundar. Trevligt!

Det är nu fem veckor kvar till nästa stora prövning, Göteborgsvarvet, och utflykten till Österlen gav svar på att det finns en del ork i kroppen, trots allt. Så får jag bara vara frisk ska jag väl kunna ta mig runt, frågan är bara hur snabbt eller långsamt det kommer att gå. I går joggade jag första milen på drygt 73 minuter (inklusive några brutalbackar som jag gick uppför) och var jättenöjd med det – hade ingen avsikt att springa snabbare – men det håller förstås inte i Göteborg utan där är det snarare 53 minuter som gäller. Väntar dock med att sätta upp något tydligare tidsmål till några dagar innan loppet.

RunTobyRun!

2 kommentarer

  1. 73 minuter på Österlentrail-banan kan nog motsvara ungefär 53 i lättsprungna Göteborg …

    1. Kanske det 😉
      Det var i alla fall inklusive tre långa och branta uppförsbackar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

11 + 20 =