Världen är bra liten!

För en månad sedan, när jag lade ut min rapport från första etappen av min träningsmara längs Sydkusten, blev jag kontaktad  av långlöparen Olle Svalander om jag inte ville ha lite sällskap på nästa etapp och det lät ju trevligt – speciellt som han hittar bättre bland strandstigarna än vad jag gör…

Jag kände till Olle sedan tidigare – i alla fall namnledes – efter att ha läst hans bloggar från en pilgrimsvandring i Italien för några år sedan. Och för bara några veckor sedan läste jag en artikel i Trelleborgs Allehanda om hans kommande äventyr, att springa 42 maratonlopp för att dra in pengar till Västsahara.

Sagt och gjort, vi stämde träff i Trelleborg och medan vi följde havet mot Smygehuk kom vi på att vi hade några gemensamma nämnare. Att vi båda jobbat på Sveriges Radio och att vi båda sprang Helsingborg Marathon förra året där vi  tidsmässigt borde hållit samma tempo, i alla fall de första tre milen. Kunde vi rent av ha ”sprungit på” varann utan att veta om det?

Efter gårdagens ”nässeletapp” mellan Smygehuk och Abbekås kom vi åter in på loppet i Helsingborg och att vi borde sprungit med samma roliga farthållargrupp. Så jag gick in på den film, som en av farthållarna i 4:30-gruppen spelade in med sin GoPro under loppet, och mycket riktigt, hittar faktiskt en sekvens på filmen där vi båda är med på samma bild och där jag ligger några steg före Olle.

Vad är oddsen för detta?

Hursomhelst, lycka till i morgon på BUS och sedan den långa strapats som väntar!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

6 + 19 =