Countdown 6: knaster i knät

Bästa träningsrundan hittills (sett till upplevelsen).

Så har ytterligare en månad gått och nu är det bara fem kvar till löparäventyret på Färöarna – men nu har det i alla fall äntligen börjat trilla in några höjdmeter på kontot…

Men det kommer att behövas långt fler höjdmeter och betydligt fler kilometer på banken för att greja årets planerade utmaningar och frågan är om jag kommer att kunna/hinna klämma in något mer ordentligt långpass innan Copenhagen Marathon den 19 maj – ett lopp där jag förvisso inte tänker jaga någon tid utan försöka se som ”träning”. Men det ska ju helst vara någorlunda trevligt att ta sig runt också…

Det som ”spökar” i kalendern är nämligen det faktum att jag har två lopp inplanerade under april, den 13:e och den 27:e, följt av ”sprinten” på Lundaloppet den 4 maj.

Först väntar den härliga trailen på Christinehof (21.9 km/493 höjdmeter) och därefter en asfalts-halvmara i danska Lyngby och det är ju förvisso bra träning båda två. Men sen är det bara tre veckor kvar till Köpenhamn och det hade varit bra att i alla fall få till ett träningspass på 25-30 kilometer innan dess men i så fall får jag förmodligen strunta i Lundaloppet. Och då gör jag min chef besviken…

Hursomhelst, träningen har rullat på rätt bra den sista månaden även om jag har ett litet orosmoment i höger knä, som börjat knastra när jag går nerför trappor. Det är väl ledvätska eller brosk, antar jag, men så länge det inte gör ont så får det väl vara…

Sammanfattning Mars:

Min målsättning är, som tidigare, att springa i snitt minst 10 pass och 100 kilometer per månad varav hälften ”på bortaplan”, det vill säga bortanför byn och riksväg 101. Hittills ligger träningsdagboken på plus och jag har även lyckats hyfsat med målet att variera min träning, i alla fall geografiskt. Men jag vill ut i terränglådan mer för det är där jag haft årets bästa löpupplevelser hittills. Bästa loppet hittills var Stävie trail (3 mars) och bästa träningspasset trailen på Romeleåsen (29/3).

Så här ser det ut totalt på träningskontot efter tre månader (inom parantes: planerad träningsmängd för månaden/kvartalet):

* Antal pass: 11 (11). Totalt i år: 33 (31)
* Antal kilometer: 115.3 (102.4). Totalt i år: 316.1 (283.4)
* Antal pass ”på bortaplan”: 8 (50 % = 5.5). Totalt i år: 24/33 = 72.7 %
* Månadens tidsmål: JA (15 km under 5:45/km)
* Antal lopp: 2 (2). Totalt i år: 3 (3)

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

2 + 17 =