Sjukt snygga!

Kände mig som värsta fashionistan när jag såg att Nike skulle släppa en sjukt snygg doja till Copenhagen Marathons 40-årsjubileum, en specialdesignad Air Zoom Pegasus i blått, vitt och guld. Must have, tänkte jag och kastade mig in på webbshopen för att komma först i kön…

Har aldrig sprungit i Nike tidigare, bara Adidas, Asics och New Balance – som jag kör nu både på väg och trail och trivs alldeles utmärkt i – men någon gång måste ju vara den första. Tänkte på Jan Haak, mannen som förra sommaren sprang från Malmö till Kebnekaijse i en hyllning till livet efter att ha besegrat sin cancer. När jag lyssnade till honom i vintras ställde han en retorisk fråga till oss i publiken: om vi ska springa jätte-långt, som han gjorde, vad ska vi då ha för skor på fötterna? Jo, ett par snygga… Och visst är de sjukt snygga?

Hann testa dem en kort vända i kväll efter 8.3 km i mina gamla NB – som också är väldigt snygga – och klockade första kilometern på 4:53 så det finns kanske hopp om att de är sjukt snabba också. Fast det viktigaste är ju att de är sköna och där är det ju trots allt lite gambling att beställa ett par skräddarsydda dojjor på nätet av ett märke man inte är van vid – speciellt som Nikes storlekar inte riktigt följer europeisk standard utan 45.5 på NB och Adidas blev hela 47 på Nike så plötsligt fick jag sjukt stora fötter!

Tricket, som jag googlade mig till, är att inte lita på någon av de förtryckta storlekarna (US/UK/EUR) utan att helt enkelt gå på centimeter. I detta fallet gick det dessutom att beställa skon för extra smal eller extra bred fot.

Prova i butik innan man beställer – om det går – är ett annat bra knep 🙂

RunTobyRun!

PS. Dagens träningspass blev en varierad kompott. Först 4 km på bana i relativt högt tempo (4:56), sedan 4.3 lugnare löpning runt Pildammsparken och slutligen, när jag kom hem, 1.1 km i mina nya ”Nike by Thobias”. Håller nu tummarna för att jag inte blir förkyld inför helgen då det är 50-årskalas och halvmarathon. Dock inte exakt samtidigt 🙂

PS2. Nej, jag är inte sponsrad av Nike. Men jag kan tänka mig ett samarbete om de hör av sig… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

1 × två =