Back on track

Har tagit mina första lugna löpsteg efter Copenhagen Marathon och det kändes ungefär som att jag tog vid där maran slutade… Inte så pigga ben men jag hade i alla fall inte ont…

Passade också på att scouta en kuperad 200-metersrunda, som väl blir det närmaste bergsbestigning jag kommer i mitt härad. Så nästa vecka vet du var du hittar mig…

Har förstås funderat en massa över loppet i söndags. Hade jag kunnat pressa mig lite mer på slutet istället för att tråk-gå 9 kilometer i värmen? Eller gjorde jag rätt som sejfade med vaden för att inte åka på en långrehab till? Trots allt lyckades jag ju springa sista dryga kilometern in mot mål…

Ja det kommer jag nog aldrig att få veta, men jag antar att jag gjorde rätt och egentligen var Köpenhamn ”bara” tänkt som träning på vägen mot viktigare lopp som BUS (Backyard Ultra Sydkusten), Mountain Trail på Färöarna och New York City Marathon. Så jag antar att det var ett klokt beslut. Samtidigt är det ju väldigt svårt att orka tänka om i såna lägen. Har man väl bestämt sig för att börja gå så känns det som att hjärnan stänger av löpsteget och det blir supertufft att komma igång igen. Det är den kampen mellan hjärna och kropp som gör långa distanser så speciella. Har du sprungit riktigt långt vet du vad jag pratar om.

Hursomhelst, det var fantastisk stämning på gatorna i Byen och föredömligt arrangerat. Så söker du en trevlig mara nästa år så rekommenderar jag Köpenhamn varmt!

RunTobyRun!

2 kommentarer

  • Hillevi28 maj, 2019 kl. 12:50
  • Svara

  Trevlig läsning och du gjorde säkert rätt som sejfade med tanke på allt du har framför dig i år! Jag missade dig i Köpenhamn, jag var också där och sprang mitt första Marathon 🙂 och det var ju ett fantastiskt arrangemang!

  1. Bravo! Hoppas du är nöjd med debuten och inte avskräckt från att ställa upp på fler maror!

   Kollade dina tider (bra jobbat!) och det är ju inte otänkbart att vi sprang på varandra första milen eller att du sprang om mig när jag gick vid 32 km eller så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nitton − 11 =