Walkstreak

Pass fem av sju.

Gång istället för löpning – ja, som ett led i min ambition att variera min träning har jag denna vecka bytt ut löpningen mot promenader i raskt tempo. Sju pass på sju dagar längs 5-kilometersrundan runt Jiddebjer varav alla utom det första gick under 9 minuter/km.

Jag har tidigare lagt in gångpass lite då och då som bonusträning eller när jag behövt komma igång efter exempelvis ryggont. I början var det jättetråkigt och kändes som att jag stod still men med tiden har jag lärt mig att uppskatta gången – speciellt med lite bra musik i lurarna (veckan har bland annat bjudit på Of Monsters and Men, Danko Jones och Muse),

Håller man dessutom ett bra gångtempo, så att man börjar bli svettig, är det heller inte mycket som skiljer i kaloriförbränningen jämfört med att jogga eller springa i lugnt tempo. Veckans snabbaste varv gick, den oplatta slingan till trots, på drygt 8:30/km och då blir i alla fall jag rätt svettig!

Att just den här veckan blev gångvecka hade varken med rehab eller bonusmotion att göra utan berodde framför allt på att jag ville träna benmusklerna annorlunda än jag normalt gör när jag springer. Jag inbillar mig att jag kommer att ha stor nytta av detta på Färöarna om fyra veckor, där det kommer att bli mycket gång. Speciellt uppför…

Och apropå The Faroe Islands Mountain Half Marathon kan vi konstatera att den engelska upplagan av Runner’s World utsett världens 50 bästa löptävlingar 2019. Färöarna har inte bara kvalat in på denna ”bucket list” utan har även fått äran att fronta bilagan med en vacker bild av löpare ovanför molnen:

Än så länge ligger inte årets ”Top 50” ute på webben, bara fjolårets där jag kunde bocka av ett (!) av de 50 loppen, nämligen Barcelona marathon. I år blir det förhoppningsvis ytterligare två med Färöarna och New York Marathon. Men där finns förstås många andra lopp på den där listan som jag är sugen på!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

18 − åtta =