Augusti.

Så har det blivit dags att sammanfatta ännu en månads löpning, som blev lite annorlunda än jag tänkt mig från början. Bland annat lade jag in en veckas ”walk-streak” med sju snabba gångpass.

Min målsättning är, som tidigare, att springa i snitt minst 10 pass och 100 kilometer per månad varav hälften ”på bortaplan”, det vill säga bortanför byn och riksväg 101. Samt att försöka variera längd på passen, tempo och underlag så mycket som möjligt.

Det blev bra variation den här månaden också men då jag genomförde samtliga gångpass på hemmaplan (runt Jiddebjer) sprack mitt geografiska 50-procentsmål. Totalt sett är jag dock uppe i 60 ”bortapass” i år, vilket innebär att jag redan nu – med fyra månader kvar på året – hunnit med så många som jag hade planerat för under hela 2019. Check på den!

Så här ser det ut i träningsdagboken efter åtta månader (inom parantes planerad träning i augusti respektive hittills i år):

* Antal pass: 18 (11). Totalt i år: 95 (82)
* Antal kilometer: 128.7 (96.8). Totalt i år: 932.7 (800.0)
Antal pass ”på bortaplan”: 7 av 18 = 39 % (mål 50 %). Totalt i år: 60 = 63.2 %.
Månadens tidsmål: NJA (målet var att springa 15 km på 1.26:45, vilket jag klarade fast bara i uppdelad form, i 3 x 5 km med lite vila emellan).
Antal lopp: 2 (1). Totalt i år: 12 (9).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fyra × 3 =