Färöarna dag 1

Nej, den efterlängtade drömresan till Färöarna började inget vidare eftersom bagagefolket på Kastrup gick ut i en vild strejk lagom till att vi skulle kliva på.

Efter en timmes väntan vid gaten fick vi äntligen gå ombord på SAS-kärran – dock med beskedet att vi förmodligen skulle lyfta utan vårt bagage och att detta skulle komma i efterhand, så snart strejken var över. Fast det går ju inte mer än tre plan om dagen från Kastrup till Färöarna så det kan ju ta tid…

Förbannade mig själv för att jag inte packat alla löpgrejor i ett handbagage – för att få ut sin nummerlapp och starta måste man nämligen visa upp varenda pryl på packlistan…

Bänkade mig ombord bland ett stort gäng svenska fotbollssupportrar samt TV4:s kommentator, lätt nervösa för att inte hinna i tid till kvällens EM-kval men stämningen var ändå ganska munter.

Nästa besked blev att vi inte skulle få lyfta av säkerhetsskäl, på grund av obalans i planet orsakad av den ovanliga situationen att kabinen var full (180 passagerare) men bagageutrymmet tomt. Därför skulle man behöva lasta på någon form av bagage – vårt eller någon form av ballast – för att få tillstånd att lyfta. Inget annat att göra än att vänta lite till… Som om detta inte var nog visade det sig förstås att strejken även gällde snubben som skulle knuffa ut planet från gaten. Så klart! Varför skulle han vara på plats om ingen annan jobbade?

Till slut lyfte vi, 2:37 försenade, det vill säga en stund efter det att vi egentligen skulle landat – fortfarande utan något besked om det var vårt bagage som lastats ombord eller 600 kilo sand.

Nåväl, försökte hålla mig cool och tänka att deadline för registreringen till traillöpningen inte är förrän klockan 23 i morgon (fredag) kväll så det finns väl hyfsat goda chanser att grejorna ska komma fram i tid. Samtidigt vill vi ju helst slippa att lämna fotbollsmatchen för att möta upp någon budbil från SAS…

Men det löste sig – i alla fall för oss även om det verkar som att allas väskor inte dök upp i lotteriet!

Efter nummerlappsuthämtning – och stickprovskontroll av att vi hade överdragskläder, visselpipa, aluminiumfilt och proviant (gel/energibars) anslöt vi till supportersamlingen på en irländsk (!) pub för att hämta ut våra förbokade matchbiljetter till ”undankappingen” mot Färöarna. En match där Sverige förstås var storfavoriter. Men man vet ju aldrig, Färöarna har skrällt förr i fotboll.

Tippade 5-1 till Sverige, det blev ”bara” 4-0 men ändå en säker trepoängare på konstgräset i Torshavn.

Avslutade sedan kvällen på Mikkellers pub där det var varmt och svettigt – bland annat ett gäng som varit ute på sightseingjogg med pannlampor – ett av många arrangemang under Atjan Wild Islands Festival där trailloppen på lördag är den stora höjdpunkten.

RunTobyRun!

1 kommentar

    • Hillevi6 september, 2019 kl. 14:10
    • Svara

    Onödigt spännade 🙂 lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × 4 =