Färöarna dag 4 (debriefing)

Dags att åka hem men förmodligen kommer det inte att dröja länge förrän jag börjar sakna Färöarna igen – även om jag nog inte kommer springa det här loppet fler gånger…

Nej, en gång får räcka – i alla fall så länge som den läskigaste kilometern är kvar på bansträckningen. Dessutom: vad är oddsen på att få lika bra väder en gång till? Har ingen större lust att pröva på dessa branter i regn eller dimma… Men tillbaka till Färöarna åker jag gärna för att bila runt och prova olika vandringsleder. Och – most important – äntligen få se några lunnefåglar. En båttur runt ön Mykines lär vara ett säkert sätt men det hinns tyvärr inte med denna gång.

Ser du några rosa flaggor? Bra!
Idag hade det definitivt inte varit skoj uppe på berget….

Tack och lov var banan föredömligt uppmärkt med rosa flaggor och på de mest kritiska ställena satt de med 10-20 meters mellanrum så i gårdagens solsken var risken minimal att någon skulle springa vilse.

Lika föredömligt har det dock inte varit på alla punkter i denna festival. Informationen till löparna kom sent och var ofullständig och innebar en massa frågor. Dessa besvarades lite här och där i olika trådar på festivalens facebooksida och i en FB-grupp för löpare men samlades aldrig upp i den officiella FAQ:n på hemsidan. Till råga på allt stämde inte de höjdprofiler, som tagits fram för de längsta loppen (42/60 km). Det gavs heller ingen förklaring till varför halvmaran och milen saknade denna intressanta grafik. Däremot fick vi ut en bra karta, som ingick i den obligatoriska packlistan.

En liter vätska var obligatoriskt men det gick att fylla på mer längs vägen.

I över en månad lovade festivalledningen mig att svara på några frågor via mejl (till en senare tidningsartikel om spektaklet) men trots flera påminnelser kom det inga svar utan jag fick improvisera och rycka tag i festivalgeneralen när jag fick syn på honom i samband med registreringen.

Men det märkligaste var nog ändå att bussresan ingick till den perifera startplatsen i Saksun – men inte bussen hem från det ännu mer perifera Tjörnuvik som ligger vid vägs ände och helt i avsaknad av allmänna kommunikationer. För resan hem behövde vi således köpa en biljett för 150 kr – vilket kändes smått kriminellt, speciellt som det ändå inte var någon som kollade biljetterna när vi gick på… Ska också bli intressant att se hur lång tid det dröjer innan resultatlistorna kommer upp på webben.

Förutom äventyrsfilmfestivalen i fredags har jag ingen koll på övriga arrangemang under festivalen. I går ordnades det inte mindre än tre efterfester, varav en på en gammal båt, men vi var för trötta…. Så efter fiskur med kipsi på den irländska puben och två välförtjänta öl på det fick det bli tidig hemgång.

Skorna – medan de ännu var rena…

Kroppen då? Ja den känns förstås lite seg idag, speciellt från knäna och nedåt. Det känns att vi gick så mycket på skrå. Armar och rygg är däremot okej även om det förstås var ovant även att springa med stavar och välfylld ryggsäck.

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

11 + 20 =