September

Så har det blivit dags att sammanfatta ännu en månads löpning, som började med en fantastisk löpupplevelse på Färöarna men sedan bara blev skit…

Min målsättning är, som tidigare, att springa i snitt minst 10 pass och 100 kilometer per månad varav hälften ”på bortaplan”, det vill säga bortanför byn och riksväg 101. Samt att försöka variera längd på passen, tempo och underlag så mycket som möjligt.

Den här gången gick det inte som planerat och hänger förstås ihop med två veckors förkylning och sedan groteskt ont i ryggen (se föregående inlägg). Det är förstås oerhört surt att det kommer just nu, mitt i uppladdningen inför årets sista stora utmaning, men inte så mycket att göra något åt. Shit happens. Men jag hade hellre tagit eländet i november…

Totalt sett ligger jag ändå på plus för 2019. Så här ser det ut i träningsdagboken efter nio månader (inom parantes planerad träning i september respektive hittills i år):

* Antal pass: 8 (10). Totalt i år: 103 (92)
* Antal kilometer: 58.6 (90.1). Totalt i år: 982.3 (890.1)
Antal pass ”på bortaplan”: 3 av 8 = 37.5 % (mål 50 %). Totalt i år: 63 = 61,1 %.
Antal lopp: 1 (1). Totalt i år: 13 (10).

Tappet under september innebär också att det fattas ett par mil till målet att springa 300 kilometer per kvartal, vilket jag av tradition brukar omsätta i ett träningsbidrag till organisationer som gör bra saker. Kommer jag inte upp i 300 kilometer så blir bidraget 300 kronor i alla fall och denna gång går pengarna till Unicef.

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × 4 =