LBU – i stället för VM-debut

Nej, det blev ju ingen tur till Polen denna helg och VM-debut på halvmaraton. Ej heller någon åskådarplats på dotterns region-DM i cheerleading men väl mitt längsta träningspass sedan i somras!

Tjugo i åtta var det fortfarande frost i gräset vid Lomma Motion & Marathonklubbs stuga vid Habo utanför Lomma. Men den morgonpigga solen började redan göra jobbet och redan några kilometer in på slingan var det dags att börja lätta på klädseln.

Skulle ju egentligen åkt till Gdynia idag för att springa IAAF World Half Marathon Championships – men det säger ju sig själv att det inte blir någon tävling utan vi får hålla tummarna för att loppet blir av i oktober i stället. Plan B denna helg var att se min dotter tävla i cheerleading, men det arrangemanget har förstås också ställts in. Alltså hamnade jag i Lomma, där jag joinade ett 20-tal andra löpare och en hund för att testspringa Lommas Backyard Ultra-bana.

Loppet hade premiär förra året och ska – enligt planerna – arrangeras igen den 9 maj och med tanke på att man satt ett tak på bara 70 löpare har det sett ganska ljust ut. I alla fall tills igår, då regeringen kom med beskedet att man skärper reglerna och förbjuder folksamlingar över 50 personer.

Håller alla tummar jag har för att klubben kan arrangera sin backyard ultra. Det här är gräsrotslöpning när den är som allra bäst, en grundpelare i den svenska idrottsrörelsen och nog så viktig för den svenska folkhälsan. Men nu är det som det är, det finns ett allvarligare hot där ute och som måste besegras och gör vi bara det spelar det kanske inte så stor roll om vi får vänta på LBU till nästa år. Men som sagt: än är det inte kört!

Första 2.5 går på asfalt, ner mot havet och över den lilla strängen mellan havet och den lilla sjön. Första varvet var det nästan vindstilla och en fantastisk känsla av vår. Efter en bit genom ”nya” Lomma kom vi in på en liten grusväg där vi följde ån. Lite ruffigt än så länge men blir säkert fint om några veckor. Sista biten av ”åttan” – 3 kilometer – går på den så kallade kommunslingan genom Habo fure. En fin, lättlöpt stig som jag testat tidigare och gärna springer igen. Och se där, strax före mål dök det också upp en massa vitsippor – fast det bara är mars. Ja, det finns till och med raps som börjat blomma på fälten och det är kanske tur det, att våren är tidig,.. Vi behöver något att glädjas åt i dessa tider!

Totalt blev det i dag 3,5 varv runt banan eller 23 km, vilket faktiskt är mitt längsta träningspass sedan juli på grund av skador och annat elände. Så jag har all anledning att vara nöjd!

RunTobyRun!

Dags för start!
Kände att jag inte skulle orka ett fjärde varv, så jag varvade ner på kommunslingan genom skogen och kom upp i totalt 23 km.
Dagens trevlioga runda blev den för dessa New Balance som nu får gå i pension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 − 3 =