I stället för LUNDALOPPET…

…blev det Lundaloppet på egen hand, där jag för första gången testade den långa banan – 10 kilometer genom ett vårvackert Lund – som jag sprang i ensamt majestät från start till mål. Blir garanterat fler att stångas med den 13 september, då loppet förhoppningsvis blir av i stället!

Nu på eftermiddagen var det meningen att det skulle dukas upp till folkfest på gamla Idrottsplatsen i Lund, men som det ser ut med ”Coronan” går det förstås inte att arrangera några större lopp så för några veckor sedan kom beskedet att loppet flyttas till september.

Själv skulle jag egentligen inte varit i Lund i dag utan i Nyköping för att se min dotter tävla, men det blev förstås också inställt så jag hamnade i Lund trots allt. Har anmält mig till det flyttade loppet i september, då jag för första gången ska ställa upp på milen. Sprang ju ”femman” både 2018 och 2019 men känner att det var dags för långa banan. Om inte annat så för att sätta min chef på plats…

Botaniska trädgården

Stora delar av banan är gemensam med ”femman” – första 2.8 går runt Stadsparken och Katedralskolan innan millöparna tar av på en loop via Hardebergaspåret, S:t Jörgens Park (min pappas nya favvis), ner runt Östervångsparken, genom Botaniska trädgården och förbi Universitetsbiblioteket, Universitetshuset och Domkyrkan innan man kommer fram till Mårtenstorget och sista 1.4 som är gemensam med korta banan.

Hade en liten karta med mig men lyckades ändå springa fel inne i Botan – skyller på att bansträckningen var dåligt skyltat idag – och hamnade sedan en gata fel innan jag hittade rätt igen men det spelar ju egentligen ingen roll, det blev ju en mil till slut i alla fall. Någon målgång på Idrottsplatsen blev det förstås heller inte så den får jag vänta med till september.

Eftersom jag varit lite orolig för min rygg genomförde jag detta träningspass som Run-Walk-Run med ett snitt-tempo på 6:15/km. ”Loppet” genomfördes också som en del av det virtuella loppet Coronamilen, men mer om det i ett kommande inlägg!

RunTobyRun!

Förra årets tröja kom äntligen till användning…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

9 − fyra =