År nio

Idag är det exakt åtta år och 967 mil sedan jag återuppstod som löpare efter ett upphåll på 16 år – bevisligen äldre, tyngre och långsammare än mitt gamla jag, som stadigt gjorde milen under 40 minuter men som tröttnade på att alltid försöka springa milen ”mot klockan”.

Istället dammade jag av mina fotbollsskor och gjorde en överambitiös satsning på att träna med ett lag i dåvarande division 2 (nuvarande ettan). Det blev en kick, en utmaning och en rolig höst men fotboll går ju – som bekant – ut på så mycket mer än att orka ränna upp och ner längs sidlinjen som ett jehu så kommande säsonger var jag tillbaka på en lämpligare nivå i division 6 och 7.

Hela historien om hur jag började om som löpare hittar du HÄR

”Omstarten” den 19 juni 2012 är också förklaringen till varför jag mäter mina träningsår från just detta datum – förutom kalenderår, förstås, som är lättast att räkna.

Det här träningsåret nådde jag inte målet; i slutändan fattades det drygt 15 mil och det är inte så konstigt med tanke på hur det såg ut i höstas och vintras. Men tittar man på totalen under de här första åtta åren har jag, trots skador och elände, klarat målet att springa minst 100 kilometer per månad – men efter årets underskott har marginalen krympt till ungefär 700 meter per månad.

Men det som är riktigt intressant i statistiken, ja det kan förstås vara en slump, men om det är en slump så får den gärna hålla i sig ett år till för de år jag klarat målet (120 mil/år) har alla börjat med jämn siffra: 12/13, 14/15, 16/17 och 18/19 – medan de ”udda” åren 13/14, 15/16, 17/18 och 19/20 inte gått lika bra.

Jag hoppas således på att 20/21 ska bli ett riktigt kanonår – även om det kommer att inledas i sjuksängen istället för att göra en riktig långrunda på söndag. Men den finns förhoppningsvis kvar om några veckor!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tio + åtta =