Äntligen på plus!

Kolla! Så här fin utsikt har man från fågeltornet i Silvåkra, som är växlingspunkt mellan två av Skåneledens etapper (etapp 12 och 13 på Nord till Syd-leden).

Tornet blev också vändpunkten för dagens löpning mellan Torna Hällestad och Silvåkra – 10.4 kilometer tur och retur längs en gammal banvall från 1910. Här gick det att åka tåg ända till Bjärsjölagård, vad det nu skulle vara bra för. Kanske var det betor och annat som transporterades men med tågets hjälp lär också Torna Hällestad blivit ett populärt utflyktsmål för Malmöbor. Kanske var det den spännande trollskogen som lockade med sina knotiga små träd som lockade, kanske var det något helt annat?

För min del innebar dagens löpning inte bara att jag bockade av ytterligare en liten pusselbit av Skåneleden – nej, den innebar oxå att jag nu, för första gången sedan 8 januari, ligger på plus i träningsdagboken jämfört med mitt träningsmål om minst 10 mil per månad *:

Tappet i början av året beror förstås på att jag ägnade stor del av tiden åt rehabträning. I grafen ovan syns även midsommarveckan tydligt, där jag tappade en dryg veckas träning på grund av sjukdom. Då var jag nästan nere och tangerade årets bottennotering från den 20 mars, då jag låg hela 94 kilometer back. Men nu är jag alltså ikapp!

De närmaste veckorna kommer jag att fortsätta med en mix bestående av löpning, run-walk-run och promenader i bra tempo – känns som en bra blandning för att inte överanstränga någon väsentlig kroppsdel samtidigt som jag får ihop många kilometer.

RunTobyRun!

*för mig är 100 km/månad = OK. 125 km = bra och 150 km= väldigt bra. Men det senare händer inte så ofta eftersom kroppen brukar säga från…

Tänk, här gick det tuff-tuff-tåg till Bjärsjölagård!

MER OM MINA ETAPPER PÅ SKÅNELEDEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × tre =