Skåneleden: vacker kvällsrunda norr om Skanör

Vackert och lättlöpt – men också lite lurigt när Skåneledens markeringar lekte kurragömma. Ja, så kan man sammanfatta gårdagens löpning norr om Skanör på SL5/etapp 20.

Förra veckan betade jag av den södra delen av slingan runt Falsterbonäset och nu var det dags att ta den norra delen, som är cirka 9 eller 13 kilometer beroende på om man går eller springer upp till spetsen vid ”Knösen”.

Började kvällens löpning i Skanörs hamn och fortsatte norrut längs badhytterna, upp bakom kyrkan längs en grusväg och sedan vidare över ljunghedar, kohagar och grusväg. Lättlöpt och vackert, men inte minst ute bland ljungen var det ibland svårt att se markeringarna och vid ett tillfälle sprang jag fel. Men bortsett från felspringningen är det en sträcka jag varmt kan rekommendera.

Det som drog ner upplevelsen hade egentligen ingenting med själva sträckan att göra utan skoskav orsakat av att jag var tvungen att tvätta mina favoritskor – efter att klantat till det och placerat bägge fötterna i illaluktande tång-gegga vid Smygehuk. Efter tvätten kändes skorna inte lika bra längre – de var dock så geggiga och luktade så illa efter det där feltrampet att jag inte hade något val än att köra dem i tvättmaskinen…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tolv − tolv =