Ett ljus i tunneln?

OK, rent objektivt har 2020 varit ett riktigt skitår och förmodligen räcker det inte med att nollställa räkneverket på nyårsnatten för att bli av med Covid-19… Men det finns i alla fall visst ljus i tunneln!

Steve Hogarth och hans bandkollegor i Marillion hör knappast till den ironiska generationen så jag antar att de menar allvar när de nu planerar för nästa turné – kallad The Light at the End of the Tunnel – som enligt planerna ska gå igång den 14 november 2021 i Hull.

Marillion hade förstås sin storhetstid på 1980-talet medan sångaren Fish fortfarande var kvar i bandet och LP:n/CD:n Misplaced Childhood är och förblir en modern klassiker – även om det märkligt nog dröjde 28 år eller så innan jag fastnade för plattan.

Fish – sista gången ”Misplaced Childhood” framfördes i sin helhet i Danmark (8/8 2015).

Efter ett år av inställda gig är det förstås ett gott tecken att någon, som Marilion, börjar leta efter ljuset i tunneln. Självfallet får den där Coronan gärna försvinna så fort som möjligt och detsamma gäller mitt ryggont, som poppade upp för två veckor sedan. även om det inte varit lika illa som förra hösten.

I och med att jag fick ont på exakt samma ställe har jag kunnat plocka fram de övningar jag gjorde då, vilket innebär att jag de senaste 14 dagarna betat av elva halvmilar i gångfart, kört styrka och cykel på gymmet, stretching med och utan foamroller och nu även två pass med 5 kilometer lugn Run-Walk-Run. Hittills har ryggen svarat bra på behandlingen. Det hugger inte längre till utan det känns mer som en rejäl träningsvärk.

Det är förstås viktigt att inte ropa hej för tidigt men fortsätter det gå åt rätt håll är det kanske inte uteslutet att jag – faktiskt – kan åka upp till Bohus Björkö om två veckor och springa lopp som planerat. I alla fall i lugnt tempo eller som R-W-R.

Men en sak har jag lärt mig…

Förra gången höll jag i träningen på gymmet i ungefär fem månader tills Coronan bröt ut. Den här gången har jag lovat mig själv att hålla i och hålla ut för jag har insett hur mycket jag behöver styrketräningen som motvikt till allt stillasittande och hemarbete.

Om du märker att jag slutar gå på gymmet – påminn mig gärna!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

18 + 10 =