Boost!

Vid niotiden i morse, 800 meter in på dagens sköna runda i Bokskogen, nådde jag mitt årsträningsmål – klart tidigare än i fjol, då det skedde först på nyårsafton…

Dagens halvmil i skogen var en boost på flera sätt än att träningsdagboken passerade målet 1200 kilometer. Skogen bjöd på en fantastisk färgpalett i grönt, gult, orange, brunt och lite rött. Visserligen regnade det, men träden erbjuder fortfarande visst skydd och – framför allt – det är vindstilla, en klar skillnad mot att springa längs 101:an med regnet piskande rätt upp i mulen.

Det var också en boost, så tillvida att jag lyckades springa 5 kilometer i lugnt tempo utan att ryggen protesterade en enda gång – det längsta jag sprungit sedan jag fick ont för några veckor sedan. Firade detta med ytterligare en halvtimme styrka på gymmet och ja, det känns faktiskt oväntat bra.

Det är också en boost att titta på årets träningskurva, jämfört med min målsättning att springa 100 kilometer per månad. Det började okej innan jag fick ont i knäet, sedan ägnade jag våren åt att sakta, sakta försöka ta ett steg i taget innan det kändes så pass bra att jag kunde börja träna för fullt igen. Vilket inföll lagom till min hemmasemester…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

14 + 5 =