Rövarekulan – årets sista långpass

Vädret var väl kanske inte det roligaste – gråmulet och duggregn – men det hindrade mig inte från att beta av ytterligare en etapp på Skåneleden innan nyår – SL2/11 mellan Höghult och Rövarekulan.

Kände mig lite osäker på formen idag – stel både i ben och rygg och bestämde mig därför för att ”sejfa” och parkera bilen i Löberöd, mitt på etappen. Vilket innebar att jag först gav mig av söderut mot Höghult, där jag vände senast, och sedan tillbaka igen i en lugn run-walk-run.

Efter en kort vätskepaus fortsatte jag sedan med trötta steg norrut mot det lilla naturreservatet Rövarekulan och sedan tillbaka igen till bilen. Rövarekulan, förresten, är ett extra kul namn eftersom det var så mina barns avdelning hette på dagis.

Den södra delen av etappen bjöd, ärligt talat, inte på något speciellt varken i naturväg eller löptekniskt. Ett par korta skogspartier men mestadels öppet landskap i form av grusväg, asfalt och några partier på gräs – lätt slippriga men framför allt ojämna och jäkligt jobbiga att springa på eftersom de sög musten ur benen och gjorde det totalt omöjligt att hitta rytm i steget.

Nej, det är den norra delen av sträckan som är värd mödan – den lilla ravinen Rövarekulan där benen får jobba både uppför och nerför, speciellt en dag som denna när det var geggigt och halt så det var säkrast att sänka tempot, göra fötterna så breda som möjligt och ta Kalle Ankaliknande steg för att inte riskera att rasa nerför branten och landa i bäcken. På sina håll var backarna förstärkta med trappsteg och det var nog tur det…

Planerar redan för att komma tillbaka hit igen framåt maj, när bokarna börjar spricka ut i grönt, för då kan det nog vara snudd på magiskt vackert. Testa du också!

Med detta sätter jag punkt för Skåneleden för i år – där jag lade ytterligare 17 pass till fjolårets 6. Totalt har det blivit närmare 22 mil, vilket motsvarar knappt 17 procent av den totala sträckan på leden. Så det finns gott om utflykter kvar att göra 🙂

RunTobyRun!

BILDER FRÅN ALLA ETAPPER LÄNGS SKÅNELEDEN HITTAR DU HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett × två =