Redo för nytt BUS

I går släpptes startplatserna till sommarens höjdare, Backyard Ultra Sydkusten i Trelleborg – alias BUS. Utsett till årets bästa lopp 2019 och som förhoppningsvis blir lika trevligt även i år. Om det nu blir något…

För ett par år sedan sålde startplatserna till BUS slut på 2 minuter (!) men i år var trycket inte lika högt – vilket väl är fullt förklarligt med tanke på den stora osäkerheten, om det blir några lopp alls i sommar.

En Backyard Ultra kan man förvisso springa på egen hand om det kniper, till skillnad mot exempelvis många stadslopp som kräver att trafiken stängs av under ett antal timmar. Ett av de bästa exemplen är väl New York, där det normalt inte är tillåtet med fotgängare över Verrazano Narrows-bron från starten på Staten Island och upp mot Brooklyn. Resten av banan går väl att beta av, när andan faller på, även om det innebär att man får örla fram på vägbanor och trottoarer mellan barnvagnar, hundar i koppel och andra hinder.

BUS på egen hand? Ja, det är ju förstås en reservplan… Men det är ju så mycket roligare när man är fler och det nästan går att ta på den sköna stämningen i tältlägret intill varvningssfållan. För att inte tala om utbudet på energistationen!

Håller alla tummar för att loppet blir av i år!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × 2 =