Rekord i framförhållning?

6 november 2022 – det är då det ska ske! Det är då jag äntligen ska få springa över den klassiska mållinjen i Central Park och ta revansch för det där ryggontet som hindrade mig hösten 2019.

En vecka in på det nya året skickade jag in min förhandsanmälan för att åka med Springtime till New York City Marathon – nästa år. Alltså 22 månader i förväg, vilket kändes som något slags rekord i framförhållning.

22 månader. Oj. Vem vet vilken dagsform jag kommer att ha då, om jag ens klarar av att springa någonting alls? Det hade förstås varit bättre att träna på  i lugn och ro och kunna bestämma sig en vecka innan loppet. Det funkar i byaloppen på Österlen men är av förklarligare skäl lite svårare i New York, där varenda startplats är hett eftertraktad och det dessutom kräver viss logistik i form av resa och boende. Så jag tänkte vafan, lika bra att slå till, är säkert fler än jag som drömmer oss bortom Coronan så platserna lär väl ta slut.

Sen återstår det förstås att se om det blir något lopp överhuvudtaget. 50-årsjubileumet i New York ställdes ju in i höstas på grund av Coronan. Hur det blir i höst är ytterst osäkert och hur det i så fall påverkar tilldelningen av platser 2022.

22 månader är sjukt lång tid på alla sätt och vis – förutom möjligen när det gäller att lägga undan pengar till resan…

RunTobyRun!

En kort morgonjogg, dagen innan maran, var allt jag mäktade med i New York hösten 2019.

1 kommentar

    • RERC24 maj, 2021 kl. 20:10
    • Svara

    Very interesting and useful for those starting to run. I am learning a lot of things

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett + 20 =