Toby tipsar 4: spring baklänges!

Under mitt lilla ”bokprojekt” har jag gått igenom 550 inlägg och ”race reports”, ett arbete som förstås väcker massor av minnen. Som Lund runt, november 2018.

Loppet, som går genom det ”osminkade Lund” snarare än genom det turistiga och vykortsvackra, var 27.8 kilometer. En bra runda, men lite i längsta laget utifrån dagsformen så jag bestämde mig för att dela upp sträckan i två och börja med den östra halvan. I morse premiäråkte jag spårvagnen till Telefonplan och sprang sedan via Östra Torn, Mårtens fälad, Linero och Råby till målet vid Klostergården – alltså ”baklänges” jämfört med när jag sprang loppet 2018.

Tanken var framför allt att slippa 70-80-metersklättringen uppför östra Lund – i gengäld fick jag rejäl motvind i 2 kilometer på fälten vid Råby.

Att springa om ett ”gammalt” lopp kan ju vara nog så bra träning – men att springa det baklänges kan ge helt nya perspektiv. Prova du också!

Men jag menar förstås ”åt fel håll”, inte baklänges på riktigt. Verkar vara i jobbigaste laget…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nio + 9 =