Varm tur längs havet på Skåneleden

Dåligt med nattsömn, en supersmarrig stenugnsbakad pizza i magen och 26-27 grader i luften – ja ibland får man skylla sig själv när man väljer dag för långpass…

Pizzan var förstås självförvållad, bristen på nattsömn likaså eftersom jag satt uppe och kollade den första hockeyfinalen i NHL/Stanley Cup. Och när det gäller vädret väntas det ett omslag som kommer att innebära svalare väder men ostadigt och regn så det gällde att passa på.

Dagens etapp var nummer fyra på Österlenleden SL4 mellan Borrby strand och Simrishamn. Förra sommaren började jag i Borrby och följde sandstranden söderut till Sandhammaren, förbi Löderups strandbad och vidare till Kåseberga.

Planen nu var densamma; att undvika att följa leden uppe i sanddynerna och i stället välja den lätt fuktiga, fasta sanden vid vattenbrynet. så långt som möjligt, helst hela vägen.

Den planen tog dock stopp redan efter ett par kilometer, då jag fick vika av från stranden men hamnade istälet på en skön stig/grusväg. Följde den till Skillinge, efter ungefär en halvmil, där det var slut på grus och bara fanns varm asfalt.

Jag trodde att leden till stor del skulle följa havet men rätt vad det var hade jag förflyttat mig både inåt land och uppför i terrängen. Långt borta kunde jag ana havet men det var inte riktigt den naturupplevelse jag hade hoppats på.

Ett plus för att leden går genom de mysiga fiskelägena Skillinge och Brantevik – hår finns det kameramotiv i kubik!

RunTobyRun!

Borrby strand
Trevlig stig mellan Kyhl och Skillinge
Skillinge – fullt av ”photo spots”
Varmt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

17 + 15 =