Dags att sänka tempot!

I veckan kom det efterlängtade beskedet – det kommer att bli BUS i Trelleborg nästa helg. Så nu är det dags att sänka tempot!

Det har, i alla fall fram till halvårsskiftet, varit fortsatt ovissa tider för alla arrangörer. Kommer det gå att arrangera lopp? Hur många får starta? Måste man dela upp deltagarna i mindre startgrupper? Och hur blir det med publik?

I och med gårdagens lättnader i restriktionerna föll många pusselbitar på plats, åtminstone för de mindre eller mellanstora loppen som nu blir lättare att genomföra även om det förstås fortfarande kommer att krävas en hel del planering för att alla ska kunna hålla avstånd till varandra och undvika köbildning, inte minst i startfållor, målområden och vätskestationer.

Gårdagens besked innebär också att jag nu kan se fram mot min tredje start på BUS, Backyard Ultra Sydkusten. Detta är ett av mina absoluta favoritlopp, inte minst för den sköna stämningen runt Albäcksvallen. 2018 blev det fyra varv, 2019 fem och årets mål blir således att göra minst lika många varv som sist. Men gärna ett till.

Så nu gäller det att sänka tempot – vilket kanske inte blir så svårt i år eftersom jag överlag hållit ett lugnt tempo och även varvat löpningen med en en hel del Run-Walk-Run, som i tisdags när jag betade av 18 kilometer på Skåneleden.

Just det låga tempot är annars nyckeln till att göra bra ifrån sig på den här typen av lopp. De sista passen kommer därför att ägnas åt just att ta det lugnt. I dag blev det 6.7 km (motsvarande ett varv) på drygt 45 minuter (6:44/km) vilket är rätt lagom – speciellt om man lägger till en 40-45 sekunder för promenaden uppför ”Gåbacken” efter start.

Nästa pass blir på plats i Trelleborg, för att känna in mig ordentligt på banan. Hitta gör jag ju redan efter ett 50-tal varv på slingan…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

arton − sex =