Nerför berget

Dagen strapats gick nerför Branäsberget på Norra Värmlandsleden – 389 meter utför och en lutning på i snitt 20.1 procent.

Idag blev det liften upp, tillsammans med en massa mountainbikers, och våffla med glass och sylt uppe i Toppstugan. Kanske hinner jag med ytterligare en vända innan hemfärd och i så fall blir det både uppför och nerför.

Från Toppstugan på 567 meters höjd är det 1.9 kilometer till backens slut – en stig som stundtals är brant, knixig och stenig och på ett ställe säkrad med två långa trappor i trä (som visade sig vara rätt hala efter gårdagens häftiga åskregn).

Jag joggade där det var möjligt och tog det lugnt där så behövdes – ändå tog det mig över 26 minuter att komma ner, långt mer än de snubbar som reggat snabba tider på Strava – uppför… Men sådana här pass spelar ju tiden egentligen ingen roll

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × fem =