Back on home track

Hemma igen efter elva dagar ”on the road” till Värmland, Uppland och Gästrikland och återgår nu till lite normalare träning – i alla fall vad gäller terrängen – med fullt fokus på Berlin om två månader.

Jag älskar att resa – speciellt när man får möjlighet att upptäcka något ”nytt”, som vi gjorde under vår vecka i Värmland där naturen och terrängen ser helt annorlunda än hemma i Skåne.

Det ska bli spännande se om den nyfödda ”hemester”-trenden håller i sig även kommande somrar, när vi förhoppningsvis slipper tänka på pandemin, eller om svenska folket återgår i gamla resvanor och väljer Kroatien, Thailand och Kanarieöarna före svenska pärlor som Västkusten eller Jämtland. Själv upptäcker jag gärna både och!

I morgon är det exakt två månader kvar till Berlin Marathon, som arrangörerna – än så länge – räknar med att kunna arrangera, Tyskland har, i alla fall för tillfället, hyfsad kontroll på smittspridningen till skillnad mot länder som Nederländerna, Storbritannien och Spanien där eländet tagit ny fart.

Med två månader kvar till Årets stora lopp är det förstås dags för mig att fokusera på distans och uthållighet för att komma så väl förberedd som möjligt.

I torsdags blev det en fjärdedels mara och igår en tredjedel. Målet just nu att försöka ”ställa in” kroppen på att springa på 6 blankt per kilometer- Än så länge har jag bara sprungit på. utan att kolla på klockan förrän efter en halvmil och det har ändå gått rätt hyfsat. Första passet hade jag 50 sekunder till godo efter en halvmil, andra passet 23 och kunde sedan sänka tempot något så att jag i båda fallen landade på 5:59. Helt okej!

I gårdagens värme kändes det fullt tillräckligt med 14 kilometer; kanske hade jag orkat en halvmara men knappast längre. Men det är ju tack och lov två månader kvar att toppa formen!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem + sex =