Coronaspekulationer

Augusti – redan? Det innebär ju att det bara är sex veckor kvar tlll Göteborgsvarvet och åtta till årets stora utmaning, Berlin Marathon. Om det nu blir något… Och om det går att resa dit…

Tanken var att september skulle bjuda på två uppskjutna resor från 2020 men det går förstås inte att ta något för givet – varken om det går att resa eller om det är särskilt lämpligt. Dessutom har alla länder olika restriktioner, inklusive Danmark som jag kommer att flyga från.

Först ut är en resa till Nederländerna för att kolla på formel 1 med en kompis. Än så länge ser det ut som att loppet kommer att köras den 5 september med publik – trots att landet drabbades av en fjärde våg efter midsommar med snudd på all-time-high i antalet nya fall, förmodligen för att man öppnade upp samhället för tidigt.

Samtidigt var det okej att åka in i landet från Danmark – men inte som svensk, för då krävdes det att man satte sig i karantän. Det kravet togs dock bort den 1 juli när vaccincertifikaten infördes – däremot har danskarna fortfarande Nederländerna på en orange lista, vilket innebär att smålänningar ska sitta i karantän, men inte skåningar. Om jag fattade det hela rätt…

Utvecklngen i landet har nu – tack och lov – vänt åt rätt håll igen så kanske blir resan av. Med betoning på kanske…

Tyskarna har haft bättre koll på smittspridningen, även om man noterat en liten ökning den senaste veckan. Som vaccinerad svensk är man välkommen in i landet, kommer man däremot från Danmark bedöms risken större och då gäller det att kolla noga vad som gäller – problemet är bara att det som gäller idag kan vara ändrat i morgon. Att resa tillbaka från Tyskland via Danmark, som vaccinerad boende i Skåne, är däremot inga problem.

Så vad finns det det då för alternativ än att flyga från Kastrup? Åka tåg är ju trevligt men det går numera genom Danmark istället för via färjan från Trelleborg så det är samma regler som på flyget. Lösningen skulle i så fall vara att flyga från Göteborg till Berlin men det är ju en himla omväg.

Och i slutändan kanske det inte spelar någon roll för att det är dagsläget på Covid som har sista ordet – även om Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna säkert kommer att tolka läget olika…

RunTobyRun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

14 + 9 =