Skön runda i Kanalskogen

I veckan blev det några dagars extra oplanerad vila, eftersom jag kände mig lite småskum och rosslig i halsen om morgnarna. Men tack och lov släppte skrovlet snabbt och i går fick jag min ”belöning” i form av 9 kilometer i den fina tallskogen vid Falsterbokanalen.

Lite extra vila behöver inte vara fel, men det känns förstås bättre om man själv kan planera in vilka dagar man ska ta det lugnt än att behöva vänta ut någon fånig miniförkylning, som i värsta fall kan hänga kvar i flera veckor. Sjukt irriterande! Den här gången gick det, tack och lov, över fort så nu gäller det bara att komma in i träningsprogrammet igen inför kommande äventyr.

Första anhalten blev Höllviken och tallskogen på östra sidan om Falsterbokanalen. Varvet mäter drygt 2.5 kilometer och går till stor del rätt in bland trädstammarna på en smal, skön stig med bästa tänkbara underlag: packad skogsjord, barr, bark… Mjukt och behagligt utan att behöva se upp för en massa rötter och stenar, snudd på oslagbart.

Resterande del av varvet går längs en mysig gång- och cykelväg (syns till vänster på bilden nedan) och som gränsar till den sista raden med villor och sommarstugor – en del av dem fantastiskare än andra med stora tomter och pool. Inte undra på att man funderar på dagskursen, hur många mille det krävs för att köpa eller bygga så flott, bara några hundra meter från Kämpingestranden.

Havet ja… Är man inte badkruka, som jag är, kan man förstås avsluta rundan med ett dopp i havet. Lär vara populärt, har jag hört.

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fem × fyra =