Blåsigt långpass – nu är årsmålet nära!

Gårdagens blåsiga långpass stärkte självförtroendet inför Göteborgsvarvet och redan i morgon är det – förhoppningsvis – dags för ännu mera boost!

Med fyra veckor kvar till Göteborgsvarvet är det fortfarande samma frågor som cirkulerar i mitt huvud:

  • blir loppet av?
  • kommer jag att kunna följa min plan?
  • och hur sjutton ska jag orka dubbelt så långt, två veckor senare i Berlin?

Gårdagens 16.8 kilometer var i alla fall ett stort steg i rätt riktning. Sträckan motsvarar 40 procent av en maraton, 80 procent av en halvmaraton, och trots den kraftiga blåsten och några rejäla uppförsbackar lyckades jag hålla ett jämnt och stabilt tempo hela vägen (5:50-6:00/kilometer).

Kroppen kändes lite seg inledningsvis, men det släppte efterhand i blåsten och när jag väl stängde av klockan kunde jag konstatera att detta nog var ett av årets allra bästa pass . En skön boost som lovar gott inför Göteborgsvarvet, där målet inte är att försöka springa så fort som möjligt utan just att ta mig runt i ett tempo runt 6 blankt som genrep inför Berlin Marathon. Hur jag sedan ska orka dubbelt så långt, två veckor senare, ja det är en annan fråga.

En annan boost är att jag nu är väldigt nära mitt årsträningsmål på 120 mil. Förra året gjorde jag detta i slutet av oktober – vilket var rekordtidigt – men i år kan jag alltså greja det redan i morgon, förutsatt att jag springer 9.6 kilometer eller mer, vilket jag också planerat.

Förhoppningsvis landar träningsdagboken på 180-190 mil innan året är slut – givetvis under förutsättning att jag får fortsätta vara hel och frisk. Förra året blev det 152.

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

elva + tjugo =