Inget Göteborgsvarv i år – heller

Nej, det är nog inte meningen att jag ska ha Göteborgsvarvet på mitt löpar-CV. I går kom nämligen det inte helt oväntade beskedet att arrangörerna tvingas ställa in för andra året i rad.

Om själva beslutet finns det väl egentligen inte så mycket att säga – eller invända – trots allt handlar det ju om världens största halvmaraton med omkring 35 000 löpare så det är klart att ordningsmaktens och Folkhälsomyndighetens ord väger tyngst.

Man kan möjligen ha en synpunkt på att beskedet kommer så sent – två och en halv vecka innan loppet – men det är som det är och ingenting unikt för Göteborg. Ta Stockholm Marathon, till exempel, som är flyttat till den 9 oktober och där arrangörerna lovar besked senast den 21 september – vilket ju i hög grad kan påverka uppladdningen för många löpare.

För egen del känns det förstås trist att det inte blir någon tur till Göteborg – jag har ännu aldrig lyckats springa Varvet, som brukar krocka med Copenhagen Marathon. Ett annat år krockade det med en utflykt till Liverpool och en annan halvmara.

2017 var det dags – det var året då jag äntligen skulle få springa runt Göteborg. Men tyvärr var jag småskadad och sjuk veckorna innan loppet och kände inte att det var lönt att åka upp till Götet för att plåga mig runt. Istället hoppades jag på att det skulle bli av i våras, men så sköts loppet upp till den 11 september och ställs nu alltså in.

Återstår att se om det blir något Varv för mig nästa år – startplatsen går inte att flytta över och det går heller inte att få någon återbetalning av startavgiften på 695 kronor (det kan man ju däremot ha synpunkter på). I stället erbjuds alla att springa virtuellt, rapportera in sin tid och få en medalj ändå.

Virtuella lopp är inte min grej, men jag behöver väl ändå ut och långpassa den helgen – så vi får se…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 − tre =