16 dagar kvar…

Två och en halv vecka kvar till Berlin – och visst känns det lite overkligt att få ställa sig på startlinjen igen för att springa ett stort lopp, trots att pandemin är långt från över. Fast hur redo är jag egentligen?

Ska jag vara ärlig hade nog halva distansen varit fullt tillräcklig, med hänsyn till dagsformen och det faktum att jag inte heller denna gång kommit upp i de önskade tremilarna. Men det är bara att bita ihop och försöka göra sitt bästa – och njuta av stunden, hur jobbigt det än blir sista tredjedelen.

Målet blir, som alltid, att ta sig runt och lyckas jag bara med det spelar det egentligen inte så stor roll om det går på 4.20 eller 4.50 – den ende som har rätt att ha någon synpunkt efteråt är jag själv. Men självfallet hoppas jag att klockan stannar under 4.30…

Min plan var ju att springa Göteborgsvarvet på lördag som genrep, men istället kommer jag att få springa i min ensamhet över åkrarna norr om Trelleborg. Det kommer helt klart att bli svårare att hålla ett jämnt tempo, å andra sidan slipper jag trängas med tusentals andra löpare och riskera att gå ut för hårt. Oavsett blir det ett viktigt pass och jag ser helst att jag fortsätter några kilometer till när jag nått 21 kilometer.

Leiden

Overkligt kändes det också i torsdags, när jag åkte till Kastrup för att flyga till Amsterdam – laddad med vaccinationsbevis och en trave munskydd. Hur var det nu man gjorde?

Väl framme på Schiphol var det inte en kotte som kollade någonting, lite märkligt kanske eftersom de holländska myndigheterna krävde att man fyllde i både en hälsodeklaration och en blankett med vilket vaccin man fått. På racerbanan Zandvoort, däremot, kollade de covidpassen vid entréerna inför formel 1-loppet och det var väl tur det, med tanke på att det var minst sagt trångt bland de 70 000 åskådarna i det orangea publikhavet.

Zandvoort badade i orange under helgens formel 1-lopp. Stämningen var på topp långt innan lördagens kval (ovan).

Om två veckor är det alltså dags för en ny flygtur, denna gång till Berlin. Arrangörerna jobbar för fullt med covid- och hygienrelaterade frågor och precis som vid insläppen på Zandvoort kommer det att vara ett krav att alla löpare är fullt vaccinerade, har intyg på att de återhämtat sig från covid eller – i värsta fall – tar ett PCR-test i anslutning till expon på Tempelhofs gamla flygplats.

Är inställt på att det kommer att bli en tung dag på Berlins gator – men vi slipper i alla fall springa med munskydd på. Alltid något.

RunTobyRun!

2 kommentarer

  1. Just nu är loppsuget så stort att jag lätt hade gett mig på ett marathon helt oförberedd om jag hade fått en startplats 😛
    Är så himla glad att loppen har kunnat komma igång och hoppas verkligen att det kommer att fortsätta så nu framöver.

    Lycka till i Berlin!

    1. Tack Märta, I’ll do my very best! Det blir fantastiskt kul att bara få komma iväg – går loppet bra är det förstås en skön bonus.

      Hoppas det är bra med dig. Sprang nästan förbi dig i somras (Vitemölla-Simrishamn), fin tur längs Skåneleden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

17 − 15 =