BERLIN: En riktigt usel dag

500 meter kvar!

# 70 – 210926
BMW Berlin Marathon, 42.2 km
5.37:15 (8:00/km)


Nej, det här blev verkligen inte den dag som jag hoppats på och sett fram mot så länge – tvärtom blev det min sämsta dag någonsin med löparskor på fötterna.

Jag ska inte klaga på att det var varmt, på någon skada eller att formkurvan gått åt fel håll sedan BUS i början av juli utan det här var bara en dålig dag. Riktigt dålig.

Jag skrev förvisso innan att hälften nog skulle vara nog och det stämde rätt bra. Första halvan gick helt enligt plan (2.15), sedan sänkte jag tempot en aning fram till 25 kilometer då kroppen bestämde att den hade tröttnat på att springa. Så då gjorde jag det också… Försökte komma igång igen men det fanns liksom ingen startmotor så jag bestämde mig för att gå. Bryta fanns ju inte på kartan.

Så jag gick. Och gick. Rätt tråkigt, faktiskt, inte minst längs Kurfürstendamm där publiktrycket var som störst, i alla fall fram till sista kurvan vid Unter den Linden och till mål där det var ett himla ös.

Har ju drömt om den här målgången, att springa genom Brandenburger Tor och ut på upploppet, förhoppningsvis med lika lätta steg som Kipchoge när han satte världsrekord här för några år sedan.

Så efter typ 16.7 kilometers promenad lyckade jag bita ihop och springa sista biten – kanske inte så lätt och elegant som jag drömt om, men jag plockade säkert ett hundratal placeringar på den korta biten. Men tiden blev piss, över en timme långsammare än jag hoppats på så frågan är om jag inte ska hålla mig till kortare lopp i fortsättningen – i alla fall tills jag kommer på om det var benen eller pannbenet som inte funkade idag.

Enda positiva efteråt var väl att jag trots allt fick medalj – och att inte ryggen eller någon annan kroppsdel krånglade.

Arrangemanget då?

Jo det var väl organiserat, förstås, och de ska ha en extra eloge för hur de anpassade både expon och start- och målområde utifrån de restriktioner som fortfarande gäller i Berlin. Utomhus får du vistas utan munskydd men så fort du går in i en butik eller åker kollektivt så måste munskyddet på, samma gäller på hotellen.

En förutsättning för att logistik och insläpp ska funka smidigt var förstås att de olika startgrupperna är utspridda från 09.15 till 10.30, vilket minskar risken för köbildning både innan start och målgång.

Gott betyg till arrangemanget således – synd bara att jag själv inte levde upp till mina förväntningar.

RunTobyRun!

Sektortider (0-5 km, 5-10 km osv): 31:57, 31:51, 32.24, 32:42, 36:03, 50:05, 49:53 och 51:31. Noterar också att jag från 30 kilometer bara tappade drygt 500 placeringar – fast jag gick.

Enda positiva denna dag: fick medalj
Bilder från Expon på Tempelhof – coolt ställe
Cool grej i Berlin: dagen innan ”riktiga” maran är det inlinesåkarna som äger gatorna. Segraren körde på 57:30.
Munskydd på – fram till startlinjen
En mara blir ju ännu roligare om man klär ut sig till ölflaska.
Efter 4.5 km sprang min 4:30-grupp om 5-timmarsgänget.. Kändes lite märkligt..,
Muzik!
Drygt 1 kilometer kvar och de här snubbarna erbjöd egen vätskekontroll med Aperol
Inte näjd – men jag kom runt till slut
Startområdet var välorganiserat – förstås – kul oxå att samlas just framför riksdagshuset eftersom det var val i Tyskland denna dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nitton − 12 =