Förlorad vecka och ändrade planer

En lättare förkylning kostade mig en veckas träning – men om man vänder på resonemanget och försöker se det positivt, så innebar ju uppehållet att kroppen fick lite extra vila. Vilket den säkert mådde bra av.

Men det är klart – det är ju såå störigt… Man känner hur det börjar klia i näsan och skrovla i halsen, men så blir det inget mer. Ingen skrällhosta, ingen snuva, ingen feber, inga andra riktiga symptom. Och så har man hoppat över ett antal träningspass, helt i onödan…

Samtidigt är det förstås viktigt att lyssna på kroppens signaler och det var säkert heller inte fel att knän, fotleder och fötter fick några dagars extra vila. Men oavsett synsätt blev det en tung halvmil i torsdags, när jag skulle försöka få igång kroppen igen.

Återstår nu att se om det blir någon start på Lund runt nästa helg. 28 kilometer är trots allt 28 kilometer, även om det är i lugnt tempo, och blir nog tufft med tanke på nyss nämnda uppehåll.

Under min ofrivilliga vila kom jag också fram till att jag inte ska springa New York nästa år – det som varit mitt inbokade mål sedan i vintras. Ändrade i stället min föranmälan till Chicago, som ligger fyra veckor innan New York.

Jag fick nämligen ett halvspontant infall att det vore kul att se någon annan stad i USA – the Big Apple har jag ju varit i flera gånger. Dessutom verkar logistiken mycket enklare i Chicago med gångavstånd från hotellet till start och mål, jämfört med New York där det är flera timmar från sängen till startlinjen vilket gör uppladdningen extra svår. Och så lär ju banan i Chicago vara lättsprungen och snabb och förhoppningsvis gynnar det även mig.

Fast det sa jag ju om Berlin också…

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fjorton − 12 =