Ömma hälar 3

Ja, jag inser att rubriksättningen börjar bli lite väl fantasilös – men så har också min träning varit den senaste månaden. Eller rättare sagt: bristen på träning.

Hälarna är ju lite speciella. Har man ont någon annanstans i kroppen – säg ett ledband – så går det onda oftast över så småningom med hjälp av lite envishet, rehabövningar och att i övrigt ta det lugnt. Men hur vilar man hälarna? Så fort man behöver gå någonstans eller ställa sig upp så utsätts de ju för belastning. Och rehabövningar….?

Men jag har försökt… Jag har gått i mjukare skor och ett par veckor med tejpade fötter – det gjorde dock ingen annan skillnad än att huden blev fnastorr och började flaga, ingen vacker syn – och försökt ta det så lugnt som möjligt. Det har sakta blivit lite bättre, men inte bra.

Det har förstås blivit några vändor till gymmet för att träna styrka, men i övrigt har det känns glåmigt och trist. Vissa dagar har jag inte ens saknat löpningen. Och jag som brukar bli rastlös när jag inte får röra på mig!

Men i måndags kände jag att nu får det vara nog, jag måste testa och se om det blir värre. Så jag prövade att gå 1 kilometer på löpbandet – för säkerhets skull i nya träningsskor, de gamla inomhusdojorna ser fortfarande bra ut men har trots allt ett par år på nacken. I förrgår blev det 2 kilometer och nu på eftermiddagen prövade jag äntligen, för första gången på en månad, att springa lite. Det blev 3.2 kilometer lätt run-walk-run.

Hur det känns i fötterna i morgon, när jag vaknar, kommer förmodligen att vara avgörande för vilken ambitionsnivå jag kan ha det närmaste kvartalet. Måste jag sitta still och ta det lugnt eller kan jag – trots allt – fortsätta hoppas på att springa halvmaran i Berlin första helgen i april?

Ja, förutsatt att Coronaläget är okej, förstås… Just nu har Tyskland all-time-high, precis som Danmark, Norge och Nederländerna så någon utlandstripp är knappast aktuell i nuläget. Men i början av april, kanske….?

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tio − fyra =