Årsbästa – redan nu!

36:45 på fem kilometer – knappast någon tid att skryta med, men för mig innebar gårdagens pass på löpbandet ett stort steg framåt!

Det nya året inleddes nämligen med en förkylning – inte covid, tack och lov – vilket innebar att årets första pass fick vänta ända till i onsdags: 3.2 kilometer lätt Run-Walk-Run på löpbandet.

I går höjde jag ribban och siktade på drygt 4 kilometer – det vill säga dit jag hade hunnit innan förkylningen bröt ut – men fortsatte en stund till och noterade därmed inte bara årets första ”femma” utan även den första på två månader. En klar boost!

Hittills har jag kört intervaller om 300 meter lugn löpning och 100 meter gång. Planen framöver är att öka på andelen ”run”, höja tempot och förhoppningsvis greja 7 kilometer innan månadsskiftet men det hänger förstås på hur det går med hälarna. De är klart bättre men ömmar fortfarande emellanåt, exempelvis när jag går upp ur sängen och går barfota inomhus. Men träna går bra och det känns bra efteråt, så jag måste ändå säga att jag är optimistisk.

Ser fram mot nya, spännande löputflykter i vår att blogga om!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tre × tre =