Sightseeing för trötta fötter

Att vila fötterna innan ett stort lopp kan vara en riktig utmaning, speciellt om man befinner sig i en stor spännande stad, som inbjuder till långa promenader. Men här kommer ett bra tips – som funkar lika bra dagen innan som dagen efter loppet.

Inför halvmaran i Berlin hade jag en uttalad målsättning att göra så lite som möjligt dagen innan loppet – och förhoppningsvis komma till start med utvilade fötter. Det gick ju sådär, men loppet gick i alla fall bättre än förväntat.

På eftermiddagen efter loppet tog jag mitt 24-timmarskort på kollektivtrafiken och gjorde en första safari. En U-bahnhof-safari till några av Berlins coola tunnelbanestationer, varav inte mindre än ett 70-tal är ritade av den svenske arkitekten Alfred Grenander. På kvällen väntade en konsert i Kreuzberg – sittande, tack och lov – innan det var dags att åka tillbaka till hotellet för att slå knorr på svansen. Efter frukosten gav jag mig ut på en ny safari och betade av ytterligare ett gäng stationer innan det var dags att äta lunch och sedan ta flyget hem igen.

Jag är normalt ingen ”infrastrukturnörd” men denna safarin var lagom ansträngande. Först googlade jag fram några olika ovetenskapliga listor med Berlins finaste/coolaste tunnelbanestationer, sedan kollade jag vilka av favoriterna som låg på ”min” linje, U2. Därefter prickade jag in ytterligare några på kartan och sedan, ja sedan var det bara att följa med strömmen. Vid varje stopp tog jag trappan eller rulltrappan ut i friska luften för att beskåda omgivningarna och fick på köpet se en del stadsdelar som jag nog annars aldrig skulle sett – vilket var ungefär samma känsla som jag hade under Berlin Marathon. Fast mindre jobbigt…

Inför förra veckans halvmara hade jag bara ett fåtal kortare asfaltspass i benen, så jag var lite orolig för att hälarna skulle ta stryk. Men de klarade ansträngningen bra och har nu fått vila från löpning i åtta dagar. I kväll blev det dock 7.4 tunga och lugna kilometer i Pildammsparken i Malmö i kvällssolen, hoppas nästa pass känns piggare!

RunTobyRun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

5 − 3 =