En runda i Nyköping…

Tillbringar helgen i Nyköping för att se dottern tävla SM i cheerleading och passar samtidigt på att utforska ett av kommunens friluftsområden, Ekensberg.

Området ligger precis öster om centrum, runt det lokala Galgberget, och erbjuder ett par kortare elljusspår samt en rätt kuperad 5-kilometersrunda även om det inte handlar om några extrema brutalbackar. Det känns lite som att springa på en smal skogsväg förutom en del av sträckan, som går på en stig i upptrampat eller uppkört gräs.

Slingorna sköts om av en orienteringsklubb, vars stuga man också passerar. Där finns också parkering för den som kommer till området med bil, ett annat alternativ är att parkera vid Ekensbergs vårdcentral. Slingorna börjar precis bakom vårdcentralen men skyltningen in i skogen avslöjar ingenting om elljusspår utan säger kort och gott ”strövområde 0.2 kilometer”.

RunTobyRun!

FLER TIPS PÅ MOTIONSSPÅR

Dotterns lag körde programmet felfritt men det räckte tyvärr inte för medalj. Bra jobbat ändå!

2 kommentarer

 1. Åh jag hittade själv en bit av Sörmlandsleden i Nyköping helgen innan. Fantastiskt vackert.
  Hoppas bloggen får leva lite till! Du inspirerar!

  1. Hej Jossan!

   Länslederna är ofta en guldgruva. Jag önskar att jag hade tid och möjlighet att pröva lederna i fler delar av landet, men har av förklarliga skäl fått fokusera på Skåneleden (lederna).

   Vi får väl se hur det blir med bloggen framöver. Jag kommer säkert att få någon form av skrivabstinens förr eller senare men behöver nog en bra plan om jag ska börja om…. Men tack för pepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

8 + fyra =